Badehotellet - sæson V - sommeren 1932

Intet på det lille hotel går helt, som det plejer

1932 står i krisens tegn, men det afskrækker ikke gæsterne, når der er dømt ferie og havbad.

På Andersens Badehotel er man heldigvis langt fra verdens fortrædeligheder, og Fie og hendes piger er flinke til at sørge for, at man heller ikke forstyrres af de tiggere og arbejdsløse, der dagligt kommer til køkkendøren for en madpakke og en tiøre.

Vanen tro har gæsterne jo også deres egne småproblemer at slås med.
Grosserer Madsen er blevet tvunget ud i et kompagniskab med Morten omkring byggeriet i København, fordi Morten ejer halvdelen af byggegrundene. De to bygherrer er stort set uenige om alt og taler kun sammen gennem arkitekten, Madsens svigersøn Max.

Fru Frigh ligger i skilsmisse, men hendes mand har behændigt sørget for, at hun ikke får en øre med sig ind i sit nye liv i håb om derved at lokke hende tilbage i ægteskabet.

Kontorchef Aurland er derimod blevet i sit ægteskab, selv om familien denne sommer er blevet velsignet med endnu en søn som resultatet af fruens forhold til hr. Weyse. Kontorchefen er langt mere optaget af de anonyme trusler, han modtager på grund af hans radioudsendelser om situationen i Tyskland.

Grev Ditmar har for at skjule sin homoseksualitet giftet sig med sin kusine Mitzi, der tålmodigt venter på kærtegn og kærlighed. Mens Fru Fjeldsø til gengæld kæmper med at holde doktor Ploug på behørig afstand, efter han erklærede hende sin kærlighed sidste sommer.

Kun skuespiller Weyse synes uden bekymringer. Fri af forhold og bindinger er han tilbage på sit elskede lille hotel.
Lige indtil ægteparret Molin gør deres indtog. Et celebert par med forbindelser direkte til toppen af Kongehuset. August Molin er vekselerer, hustru Alma tidligere skuespiller og tillige svensk. Det er meningen, at de kun skal blive en enkelt nat, men afrejsen bliver hele tiden udsat, for det er et ægtepar fuld af hemmeligheder.

Da ægteparret Molin endelig rejser, og gæster og ansatte i sæsonens sidste afsnit vender tilbage ved vintertide for at fejre et bryllup, er livet forandret for stort set alle på det lille hotel.

Femte sæson i selskab med hotellets gæster og ansatte tegner således en afslutning på mangt og meget.
Men også en ny begyndelse.

August Molin

Indehaver af det hæderkronede vekselerer-hus 'Molin' beliggende på Højbro Plads i København. Firmaet blev stiftet af Augusts far tilbage i 1890’erne, og efter faderens bortgang overtaget af August.

Huset er særdeles velrenommeret i de københavnske finanskredse, ikke mindst i kraft af dets forbindelse til Kongehuset, hvor August Molin står på rigtig god fod med den jævnaldrende regent, Christian X. Derfor er Molin og hans hustru, Alma, nu således på tredje år inviteret på besøg i regentparrets sommerresidens, Klitgaarden, i Skagen.

August Molin er i den velhavende overklasse, som han er en del af, kendt som en venlig, velovervejet mand med overblik og selvkontrol. En egenskab, der er brug for i disse tider, hvor chokbølgerne fra det store amerikanske børskrak i 1929 har nået de danske strande, og hvor store ansete firmaer må lukke og slukke, og store aktieposter pludselig er tabt.

Men under det kontrollerede ydre lurer indre dæmoner. De vækkes især, når andre mænd viser interesse for hans hustru, som er noget yngre end ham selv. Alma er svensk og tidligere skuespillerinde og som regel ganske uden skyld i virakken, hvilket på ingen måde dulmer Molins jalousi.

August Molin spilles af Søren Sætter-Lassen

Alma Molin

Alma Molin er født Karlsson og kommer fra Södermalm i Stockholm med opvækst i en arbejderfamilie. En af byens mindre teaterdirektører giver hende en rolle som kor- og dansepige, da hun netop er fyldt 18. Hun får efterhånden små taleroller, og det kulminerer, da hun spiller hovedrollen i Strindbergs 'Et Drømmespil'.

Skuespillervejen ligger således helt åben for den smukke Alma, da den velhavende danske bankier August Molin under et ophold i Stockholm gør stormkur og snart får hendes ja. En social optur for den tidligere korpige, der bringer hende i kontakt med kredse, hun kun har læst om. Ikke kun det øverste borgerskab, men selveste monarken.

Gennem sit ti år lange ægteskab har hun lært sig at tale dansk, dog med charmerende svensk accent. Dertil noget nær perfekte manerer, så hun fører sig med en naturlig værdighed overalt. Kun Augusts jalousi og pludselige uforskammethed forsøger fra tid til anden at trække hende ned og minde hende om opvæksten på Södermalm. I de tilfælde spirer drømmen om atter at vende tilbage til teatret.

Alma Molin spilles af Lisa Werlinder

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.