Greyzone

Ny dansk-svensk spændingsserie på TV 2 med Birgitte Hjort Sørensen

Da det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, standser en mistænkelig lastbil på vej fra Danmark på havnen i Göteborg, gør efterretningsofficeren Eva Forsberg (Tova Magnusson) et markant fund - et armeret luft-til-jord-missil klar til brug.

Situationen eskalerer, og to personer bliver skudt. En dansk-svensk anti-terror-enhed iværksættes med Eva og den danske kildefører Jesper Lassen (Joachim Fjelstrup) fra PET (Politiets Efterretningstjeneste) i front.

Victoria Rahbek (Birgitte Hjort Sørensen) arbejder som softwareingeniør hos det svenske firma SparrowSat, der udvikler droneteknologi. Under en forretningsrejse møder hun sin tidligere studiekammerat, den svenske journalist Iyad Adi Kassar (Ardalan Esmaili). Hun siger ja til et interview, men det udvikler sig til noget helt andet og mere dramatisk.

Victoria og hendes søn, Oskar, bliver taget som gidsler af Iyad, som viser sig at være en del af en terrorcelle, der planlægger et angreb i Skandinavien. Cellen har brug for Victorias adgang til vigtige dronekomponenter for at kunne gennemføre angrebet.

Samtidig forsøger efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige at afværge et terrorangreb, og de har også brug for Victorias hjælp.

På rollelisten finder vi bl.a. også Lars Ranthe, Johan Rabaeus, Christopher Wollter, Karin Franz Körlof og Virgil Katring-Rasmussen.

‘Greyzone’, der er på i alt ti afsnit, er skrevet af Morten Dragsted og Oskar Söderlund, og de første fem afsnit er instrueret af Jesper W. Nielsen. ‘Greyzone’ produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2 Danmark, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFneo Tyskland, NRK Norge, SF Studios Sverige, Nadcon Film og ITV Global Entertainment med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union & Nordisk Film & TV Fond. 

Premiere søndag 25. februar kl. 20.00 på TV 2

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.