Lige i skabet

Hvad gemmer der sig i danskernes fællesskaber, køleskabe eller pengeskabe? Det forsøger vi at blive klogere på, når livsstilsquizzen 'Lige i skabet' vender tilbage på TV 2 CHARLIE mandag 29. januar kl. 19.20 med Camilla Miehe-Renard som ny i værtsstolen.

I quizzen dyster to hold om at være skarpest på, hvad danskerne gemmer bag skabslågerne - og der er nok skabe at tage fat i. Der findes nemlig over 200 ord og begreber i det danske sprog, hvor ordet "skab" indgår, og langt de fleste kan på en sjov måde fortælle noget om os danskere.

De to hold ledes af hver deres holdkaptajn, der sammen med hver deres kendte gæst forsøger at blive ugens "skabsekspert". ’Lige i skabet’ byder på et glædeligt gensyn med nogle af Danmarks kendteste og mest kompetente livsstilseksperter Gitte Madsen, Henrik Byager, Christine Feldthaus og Christian Grau. Dermed får seerne et gensyn med Gitte Madsen og Henrik Byager, der var faste livsstilseksperter i det populære TV 2-program 'Den 6. sans', som blev sendt første gang i 2002.

I hvert program får de to hold hjælp af hver deres kendte gæst, og seerne kan bl.a. glæde sig til at se Sofie Lassen Kahlke, Mikkel Kryger, Mette Blomsterberg, Anders Blichfeldt, Dorthe Gerlach og Birthe Kjær kaste sig ind i kampen om mesterskabet.

Undervejs i quizzen åbner vi lågerne til alt lige fra køleskabe og pengeskabe til ejerskab og fællesskab - alt sammen for at blive klogere på, hvem vi danskere egentlig er.

Anden sæson af 'Lige i skabet' har premiere mandag 29. januar på TV 2 CHARLIE kl. 19.20.

Læs mere om programmets holdkaptajner her:

Henrik Byager

Kommunikationsrådgiver, livsstilsekspert og foredragsholder Henrik Byager er uddannet journalist og var en kort overgang på TV Avisen og TV 2, inden han i 1990 kastede sig over reklame- og kommunikationsbranchen. Derudover blev Henrik især kendt for sin rolle som livsstilsekspert i hele syv sæsoner af det populære TV 2-program 'Den 6. sans'. Nu er Henrik Byager tilbage på tv i TV 2 CHARLIEs nye livsstilsquiz 'Lige i skabet'.

Hvad er din største styrke som holdkaptajn?

- Min ambition er at få det bedste frem i min gæst, så de får en rigtig god oplevelse, og så vi sammen bliver bedre end hver for sig. Det skaber forhåbentlig en god stemning, så det bliver ekstra sjovt at se på for seerne.

Hvad er netop nu den skøreste tendens/trend hos danskerne?

- Der er jo mange tossede tendenser, men de holder sjældent så længe. Hos børn er det fidget-spinners lige nu. Hos voksne kan vi jo nævne gin-feberen, hvor man nu kan købe flere hundrede slags gin til absurd høje beløb - det er jo lidt langt ude, når man tænker over det.

Hvad er din bedste og din dårligste vane?

- Jeg er rimelig disciplineret med kost og motion, men det er simpelthen fordi jeg trives bedst sådan. Min dårligste vane? Lige nu, at jeg også er hoppet med på gin-feberen.

Christine Feldthaus

Christine Feldthaus, der oprindeligt kommer fra Sønderjylland og er uddannet lægesekretær, har opbygget mere end 20 års kommunikationserfaring ved hjælp af knofedt og learning by doing. Hun har haft sin gang på flere store reklamebureauer blandt andet som kontaktdirektør, og siden 2004 har Christine arbejdet som foredragsholder, selvstændig kommunikationsrådgiver og lavet en del tv. Feldthaus er bl.a. kendt fra både 'Kender du typen?' og 'So F***ing Special' på DR.

Hvad er din største styrke som holdkaptajn?

- At jeg vil være kaptajn efter devisen: May the best argument win - i betydningen, at trods min ret lange erfaring, så kan jeg jo tage fejl. Jeg vil være holdkaptajnen med to ører og en mund.

Hvad er netop nu den skøreste tendens/trend hos danskerne?

- At vi bruger al for meget tid på at føle os krænkede, og at meget af den sniksnak vi tidligere klagede over under aftensmaden, nu er røget ud og støje i offentligheden. Øv!

Hvad er din bedste og din dårligste vane?

- Min bedste vane er vin. Min dårligste vane er cigaretter.

Gitte Madsen

Tidligere underholdningschef på TV 2 Gitte Madsen har arbejdet i reklame- og tv-branchen i mere end 20 år og har bl.a. været med i udviklingen af tv-succeser som 'Vild med dans' og 'Toppen af poppen'. Hun blev en af Danmarks første kendte livsstilseksperter, da hun trådte ind foran kameraet i programmerne 'Kender du typen?' og 'Den 6. sans'. I dag arbejder Gitte Madsen som senior tekstforfatter og konceptudvikler på reklamebureauet Marketsquare, holder foredrag og skriver klummer.

Hvad er din største styrke som holdkaptajn? 

- Måske at jeg synes, at 'Lige i skabet' er en rigtig sjov leg. Som at spille brætspil i sommerhuset. Hyggeligt og sjovt. Så jeg glæder mig hver gang og er glad for alle de makkere, jeg har haft ved siden af mig.

Hvad er netop nu den skøreste tendens/trend hos danskerne?

- Der er mange ting, man kan undre sig over i hverdagen. Jeg ved ikke om det er en trend, men jeg synes, at det er tankevækkende, at det at være curlingforældre nu fortsætter langt ind i børnenes 20’ere. Det er svært at forestille sig, at det kan være et skarpt signal til erhvervslivet at lade sin mor søge job på ens vegne på sociale medier. Og så synes jeg, vi er blevet unaturligt begejstrede for at sende signalet om, at vi helst tager på ferie, hvor der ikke er andre turister. Åbenbart fordi vi ikke ser os selv som turister, når vi rejser.

Hvad er din bedste og din dårligste vane?

- At jeg snakker for meget, og at jeg snakker for meget. Jeg ved det godt og prøver at stramme op og tie stille. Men så kommer jeg lige i tanke om et eller andet. Jeg arbejder på sagen, men ved også, at jeg lever af mine ord, men at de skal vælges med lide mere omhu.

Christian Grau

Christian Grau er Go' morgen Danmarks faste bil- og livsstilsekspert og derudover har han medvirket i en lang række tv-programmer som 'Kender du typen?' på DR 1 og 'Vi elsker biler' på TV 2. Egentlig er han uddannet folkeskolelærer, men gik hurtigt over til at arbejde som tekstforfatter i reklamebranchen, og er i dag både foredragsholder, motorredaktør på Euroman samt tv-vært.

Hvad er din største styrke som holdkaptajn?

- Jeg er meget kompetitiv og skyr ingen midler for at vinde. De fleste deltagere præsterer bedre, fordi de frygter min vrede.

Hvad er netop nu den skøreste tendens/trend hos danskerne?

- Det må være den omsiggribende forargelseskultur. Vi vil hellere misforstå hinanden og grave kløfter end forstå hinanden og blive enige. Jeg synes både, det er skørt og ærgerligt.

Hvad er din bedste og din dårligste vane?

- Én og samme ting. Jeg tænker meget over tingene. Nogen gange giver det et forspring. Andre gange bliver man kun dummere af at tænke.

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.