Rita - tilbage på skolebænken

Velkommen tilbage til Rita - den politisk ukorrekte lærer, der selv var elev engang.

Vi møder hende igen i otte nye lektioner, og Rita gør stadig langt fra altid det rigtige, og hendes motivation er ligeså ofte egoistisk som velmenende. Hun er lige dele elsket og hadet, beundret og dæmoniseret af både familie, venner - og elever.

I den nye sæson møder vi Rita omgivet af pomfritter og friture. Rita er blevet fyret fra sit job som lærer på Islevgård Skole, hun bor hos sin datter Molly og arbejder på en burgerbar.

Hvordan er Rita blevet Rita?

Men det varer ikke længe, før Rita igen er tilbage på skolebænken - i mere end en forstand. I den nye sæson vender Rita nemlig hjem til sin barndomsby, hvor hun må starte forfra. Hun får job på den skole, hvor hun selv har gået, og vi dykker et lag ned og finder ud af, hvordan Rita er blevet den Rita, hun er. Og gensynet med fortiden og gamle bekendtskaber får Rita til at tage livtag med sin rodløshed.

Nye stærke navne

Mille Dinesen er naturligvis tilbage i rollen som Rita, og der er også gensyn med Lise Baastrup som Hjørdis, Ritas tidligere kollega, og Kristoffer Fabricius som Hjørdis’ kæreste Uffe. Ritas datter, Molly, spilles af Sara Hjort Ditlevsen.

Af nye stærke navne i den nye sæson kan nævnes blandt andre Charlotte Munck, Kurt Ravn, Ole Lemmeke og Kenneth Christensen.

Holdet bag

Hovedforfatterne til fjerde sæson af den populære TV 2-serie er den prisvindende Christian Torpe og Jannik Tai Mosholt, og serien er instrueret af Lars Kaalund og Natasha Arthy.

Den nye sæson af ’Rita’ er produceret for TV 2 af SF Studios ved producer Jesper Morthorst, og serien er produceret i samarbejde med Netflix.

Christian Torpe, som er ’Rita’s skaber, fik med serien sit internationale gennembrud. Han er nu bosat i Los Angeles, hvor han har skrevet tv-serien ’The Mist’ efter Stephen Kings novelle. Torpe har blandt andet vundet en Bodil for ’Årets filmmanuskript’ til Bille August-filmen ’Stille Hjerte’.

Der er skolestart på TV 2 mandag 21. august kl. 20.00


'Rita' kan også ses på TV 2 PLAY.

Se trailer her:

Kontakt

PR-konsulent (TV 2): Line Aamand Hansen liah@tv2.dk, +45 5156 3367

Tekstredaktør (TV 2): Lone Leth-Larsen leth@tv2.dk, +45 2024 3899

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.