Sygeplejeskolen

 

Ny dansk dramaserie på TV 2 CHARLIE om at bryde med normerne og følge sine drømme

Da Danmark i 1950'erne - efter Anden Verdenskrig - oplevede stor mangel på sygeplejersker, opstod et usædvanligt eksperiment. For første gang i historien blev mænd optaget på sygeplejeskolen og fik dermed chancen for vise, at de også kunne gøre en forskel for patienter og pårørende på lige fod med kvindelige sygeplejeelever.

I serien 'Sygeplejeskolen' følger vi de to hovedkarakterer Erik (Morten Hee Andersen) og Anna (Molly Egelind), som imod samfundets normer beslutter sig for at forfølge deres drømme. Erik kommer fra trange kår, har tjent i militæret efter Anden Verdenskrig og drømmer om at gøre en forskel. Anna derimod kommer fra en velstående familie, der gerne så hende gift med sagføreren Henning. Men Anna har større ambitioner end at blive hjemmegående og vil bevise, at hun er mere end blot en overklassepige.

Sammen med de andre sygeplejeelever, Susanne (Asta Kamma August), Bjørn (Jesper Groth) og Peter (Mikkel Hilgart), knokler de for at overbevise både hospitalet, familien og sig selv om, at de er gjort af det rette stof.

Kan mænd yde omsorg?

Det er dog ikke alle, der synes om eksperimentet med mandlige sygeplejersker. Ledende overlæge på Fredenslund sygehus, Bent Neergaard (Jens Jørn Spottag), og afdelingssygeplejerske frøken Madsen (Anette Støvelbæk) er af den gamle skole og gør deres bedste for at gøre livet surt for de unge elever.

Men på trods af travlhed, svære eksaminer og frøken Madsens til tider uretfærdige ordrer om overarbejde spirer følelserne mellem eleverne, der også tager på jazzklub og holder diskrete fester på værelset.

'Sygeplejeskolen' er en tv-serie af Claudia Boderke og Lars Mering samt producer Senia Dremstrup og Roni Ezra som instruktør - inspireret af den sande historie om eksperimentet med optag af mandlige sygeplejeelever på Rigshospitalets sygeplejeskole tilbage i 1951.

'Sygeplejeskolen' har premiere på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY søndag 21. oktober 2018 klokken 21.00.

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.