Tinkas juleeventyr

I TV 2s nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka, der sammen med de andre ung-nisser skal op til nissekongen, kong Gobbe, 1. december og have overrakt nisseamuletten. Den markerer, at hun nu er en rigtig nisse.

Men noget går galt! Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr.
I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, der er flyttet fra byen til landet hos sin farmor sammen med sin far Mikkel og lillesøster Astrid. De er flyttet i håb om, at luftforandringen vil få Lasse på ret køl.


Sammen kaster Tinka og Lasse sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.
Hvert år på juleaften, 24. december, udførte nissernes konge og et udvalgt menneske et fælles ritual. Fra toppen af Ensomhedens tårn blev den magiske julestjerne tændt, og dermed fik nisserne deres magiske evner. Med dem kunne de hjælpe og bistå menneskene med stort og småt.


Men en juleaften skete der noget. Julestjernen blev ikke tændt, og rygtet gik i nissernes rige, at et menneske havde stjålet den julestjerne, der skulle bruges til at give nisserne deres magiske evner. Menneskene blev afsløret som onde og upålidelige, og alle indgange til menneskeverdenen blev lukket.


Årets familiejulekalender på TV 2 tager sin begyndelse 100 år efter denne tragiske hændelse.

Se trailer her

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.