'X FACTOR' PÅ TV 2

Sæt kryds i den store tv-kalender fra fredag 4. januar 2019 kl. 20.00, hvor TV 2 for første gang sender 'X Factor' med Sofie Linde som vært og de tre dommere Oh Land, Ankerstjerne og Thomas Blachman.

- Det er kulminationen af mange måneders arbejde, som vi nu glæder os til at dele med danskerne. Vi har været vidt omkring - med casting i hele landet, auditions i Odense, Aarhus og København, Five Chair Challenge i Svendborg og Bootcamp på Bornholm. De seks live-programmer bliver sendt direkte fra det nye lækre 'X Factor'-studie, der ligger på Københavns vestegn, og i 2019 annoncerer vi, hvor årets 'X Factor'-finale foregår. Vores nye dommertrio og vært er blevet modtaget med åbne arme og masser af musikalsk talent over hele landet, og nu glæder vi os bare til at komme i gang og dele det hele med Danmark, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.

 

'X Factor' har premiere fredag 4. januar 2019 kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Programoversigt

Ud over 15 'X Factor'-programmer præsenterer TV 2 også 13 unikke programmer på TV 2 PLAY,  'Z Factor'-programmer på TV 2 ZULU  og TV 2 PLAY og en ugentlig 'X Factor'-podcast.


TV 2 og TV 2 PLAY

Tre 'X Factor - audition'

Tre 'X Factor - Five Chair Challenge'

To 'X Factor - bootcamp'

'Seks 'X Factor - live' fra fredag 1. marts 2019

'X Factor - finale' fredag 12. april 2019

 

TV 2 PLAY

13 unikke PLAY-programmer fra søndag 20. januar 2019, hvor vi er med bag scenen og blandt andet følger dommere og deltagere. 

 

TV 2 ZULU og TV 2 PLAY

Rasmus Brohave er vært på 'Z Factor', og sammen med kendte 'X Factor'-fans sørger han for, at 'X Factor' bliver vendt og drejet på den kærlige, humoristiske og ZULU'ske måde.

 

Podcast

'X Factor - dagen derpå' fra lørdag 5. januar 2019, hvor en vært og en 'X Factor'-ekspert taler med forskellige gæster om fredagens program.

Kontakt

For henvendelser vedr. vært, dommere og deltagere:

Have Kommunikation, Simone Skogen Lassen, simone@have.dk, 81 71 47 37

For øvrige henvendelser:

TV 2 Kommunikation, Charlotte Amtrup Kjær, camk@tv2.dk, 61 93 16 10

Se mere på xfactor.tv2.dk
#xfactortv2

Dommere og vært

Oh Land

Nanna Øland Fabricius, bedst kendt under sit kunstnernavn Oh Land, er en af Danmarks mest populære sangerinder. Hun debuterede i 2008, og specielt Oh Lands selvbetitlede album fra 2011 opnåede kæmpe succes i både ind- og udland. Singlerne 'Sun Of A Gun', 'White Nights' og 'Speak Out Now' fik maksimal airplay på de danske radioer - sidstnævnte nummer endte faktisk med at blive det mest spillede danske nummer på de danske radioer i 2012. Oh Land har udgivet fire albums, og et femte er på vej.

Det 33-årige multitalent har turneret verden rundt og har også været coach i 'Voice Junior' på TV 2, som hun har vundet to gange; i 2016 som coach for Oliver og i 2017 som coach for Dafne. Oh Land har deltaget i 'Toppen af poppen' på TV 2 og lavet musik til balletten 'Askepot' og teaterforestillingen 'Water Music'.

Thomas Blachman

Thomas Blachman ved, hvordan han skaber overskrifter. Han ved, hvordan han skaber godt tv. Og så ved han, hvordan han skaber vindergrupper, men det handler ikke om at sejre for Blachman, men om konstant at skabe relevant og originalt tv til danskerne. I 'X Factor' på TV 2 er bands velkomne, og så bliver det muligt for deltagerne at synge deres egne sange - også i liveshows. Det glæder Blachman, der for 11. gang sætter sig i dommerstolen i 'X Factor'.

Blachman har vundet 'X Factor' to gange som mentor for grupperne; i den syvende sæson, da Anthony Jasmin vandt, og i 2018, da han vandt med Place on Earth. Når Blachman ikke laver 'X Factor' til danskerne, skriver han blandt andet bøger, senest 'Længe leve den kreative masse', producerer andre tv-programmer som 'Blachman' (2013), 'Mentor' (2013), 'Luk mig ind - det er Blachman' (2015) og 'Blachman på skemaet' (2018). Han har senest designet 'I øjenhøjde-stolen'. Han er uddannet på Berklee College of Music i Boston, hvorfra han har en bachelorgrad i jazzkomposition og arrangement. 

Ankerstjerne

34-årige Lars Ankerstjerne Christensen går under kunstnernavnet Ankerstjerne. Han er en af dansk musiks mest succesfulde sangskrivere og producere. Han har blandt andet været sangskriver og producer på alle fem rekordsælgende Seebach-albums sammen med Nicolai og Rasmus Seebach og sammen med Burhan G skrevet og co-produceret to af Burhan G's multiplatinsælgende albums.

Som soloartist har Ankerstjerne også solgt platin og haft succes med hits som 'Tag hvad du vil', 'Mit navn i lys', '1000 år,' 'Lille Hjerte' feat. Shaka Loveless og 'Nattog'. Ankerstjerne var den mest spillede komponist på dansk radio tre år i træk (2013, 2014 og 2015) og har vundet priser for 'Årets sangskriver' og 'Årets nye navn'. I 2017 var Ankerstjerne involveret i 'X Factor' som medsangskriver og medproducer på årets vindersang.

Sofie Linde  

Siger man 'X Factor', siger man også Sofie Linde. Og det til trods for, at det blot er fjerde gang, at Sofie kommer til at stå i spidsen for det store underholdningsshow. Men danskerne har i den grad taget Sofie til sig og hædret hende med prisen for 'Årets kvindelige tv-vært' ved 'ZULU Awards' tre gange i streg. Sofie er gift med Joachim Ingversen, og parret fik i foråret 2018 datteren Trine.

29-årige Sofie begyndte sin karriere i 2009 som vært på 'SommerSummarum'. Siden har hun været vært på en lang række tv-programmer, og i 2009, 2014 og 2015 var hun vært for MGP. Hun har også haft sit eget talkshow, 'Sofie Linde Show', på DR Ultra og har for nylig udgivet sin første bog om det at være gravid. Den hedder 'Fårking gravid - en fremmed flytter ind'.

Om presse.tv2.dk

Sitet er TV 2 Kommunikations vindue til alle, der beskæftiger sig professionelt med tv-stof

Her kan du hente de nyeste programoversigter, downloade pressebilleder og holde dig orienteret om de største begivenheder på TV2s kanaler.